Kutatócsoportok

 • Tiszta vízzel üzemeltetett szén-dioxid elektrolizáló cellák katódját periodikusan aktiválva egy elektrolit oldat befecskendezésével nagy CO2 redukciós sebességet értünk el. Az eredményeinket, és az ebből levont fontos következtetéseket a szakterület kiemelkedő folyóiratában, a Nature Energy-ben közöltük.

  Részletek
 • Saját tervezésű rés nélküli CO2 elektrolizáló cellákat terveztünk és alakítottunk ki több méretben, 8-100 cm2 aktív felülettel. A tervezett nagyméretű cellákban lehetőség nyílik többrétegű cellakötegek kialakítása, amire korábban nem volt példa a területtel foglalkozó szakirodalmi közleményekben.

  Részletek
 • A kutatócsoport a félvezetőkben megvilágítás hatására végbemenő folyamatok megértésével foglalkozik. A fotoelektrokémiai technikák és cellák fejlesztése mellett új, összetett anyagokat állítunk elő. Célunk ezen hibrid anyagok fotoelektrokatalitikus reakciókban betöltött szerepének vizsgálata, megértése, és a gyakorlati alkalmazásuk kifejlesztése. 

  Részletek
 • 100 színvonalas publikáció a hidrogén termelés, szén-dioxid aktiválás, füstgáz kezelés területén. Sikeres hazai projektekben, iparral megvalósult technológiák köthetőek a csoporthoz. Nagy hatékonyságú katalizátorok fejlesztése szén-dioxidból történő üzemanyag gyártására, füstgáz kezelő katalizátorok, „csoda tégla” kifejlesztése is a csoporthoz köthető.

  Részletek
 • A kutatócsoport szálas és lemezes anyagokból felépülő pórusos struktúrák előállításával, jellemzésével és hasznosítási lehetőségeivel foglalkozik. Az általunk fejlesztett nagy porozitású és fajlagos felületű, tervezett szerkezetű anyagok akkumulátorokban, szűrőkben, maszkokban, környezeti kármentesítésben, szenzorokban és katalizátorhordozóként is használhatók.

  Részletek
 • A kutatócsoport célja az alacsony dimenziójú (0D, 1D és 2D) anyagok tömbi tartományban nem tapasztalható tulajdonságainak a felderítése és kiaknázása. Tanulmányozzák olyan felületi folyamatok/reakciók elemi lépéseit, melyeknek a gyakorlatban alkalmazható nanotechnológiai eljárásokban, valamint az energetika és a környezetvédelem terén lehet jelentős szerepük. 

  Részletek
 • A kutatócsoport a zöld technológiákkal kapcsolatos társadalomtudományi aspektusok széles skáláját vizsgálja elsődlegesen közgazdasági és jogi fókusszal. Úgy tűnik ugyanis, hogy a műszaki-természettudományi innovációk sikeres elterjedéséhez egyre inkább szükséges társadalomtudományi témák sikeres hozzárendelése.

  Részletek