Kutatási projektek

 • A Nemzeti Laboratórium célja a kislábnyomú energiatechnológiák, különösen a H2 előállítás/szállítás/tárolás/felhasználás és a CO2 hasznosítás (CCU) tudományos és technológiai, jogi, gazdasági, és iparjogvédelmi bázisának kiépítése, ezzel érdemben hozzájárulva egy fenntartható energiagazdálkodás és vegyipar kiépítéséhez.

  Részletek
 • A projekt célja, hogy a szintetikus üzemanyagok előállítását célzó technológiák gyorsan növekvő piacán az elektrolízis, termikus katalízis és rendszerintegráció kutatás-fejlesztésére egy egységes keretben létrehozott, a partnerek kompetenciáit hasznosító kísérleti központ révén megalapozzuk a hazai tevékenységet és ezzel versenyelőnyt teremtsünk a magyar vállalkozások számára. 

  Részletek
 • A SOLAR2CHEM projekt célja, hogy a kezdő kutatóknak magas szintű képzést biztosítson a napenergia kémiai hasznosításának területén, valamint ellássa őket olyan készségekkel, melyek elengedhetetlenek a sikeres karrierhez. 

  Részletek
 • A FlowPhotoChem projekt keretében olyan új módszerek kerülnek kifejlesztésre, melyekkel az ipar számára hasznos vegyi anyagokat lehet előállítani széndioxid (CO2) és napfény felhasználásával.

  Részletek
 • Célunk egy Pilot üzem létrehozása Bükkábrányban, valamint egy kisebb méretű, hasonló Demonstrációs üzem létrehozása a Szegedi Science Parkban.

  Részletek